Szemvizsgálat

Kiemelten fontos a rendszeres látásvizsgálat!

A vizsgálatokat szemész szakorvos, illetve diplomás optometrista szakembereink végzik. Szubjektív komputeres (auto- refrakto- és keratometer) és objektív vizsgálatokat együttesen alkalmazva állapítják meg a szükséges korrekciót a legtökéletesebb látás érdekében.

A korszerű eszközökkel elvégzett vizsgálat során a látásélesség és a szükséges korrekció megállapításán túlmenően gyakran más szemészeti elváltozások és egyéb betegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás, szürkehályog, zöldhályog) korai felismerése is lehetővé válik.

 • Optometrista által végzett látásvizsgálat a hét minden napján nyitvatartási időben, szombaton is!
     BEJELENTKEZÉS SZÜKSÉGES. +36 28 402 121
 • Szemész szakorvos által végzett vizsgálatok:   Kedd:  15:00-17:00-ig.
     Bejelentkezés szükséges. +36 28 402 121

A vizsgálatok eredményeire minden esetben garanciát vállalunk!

 
Érintésmentes látásvizsgálat:
Üzletünkben a járvány ideje alatt is lehetőség van biztonságos szemüveg felírásra.
 
Az alkalmazott korszerű eljárásnak köszönhetően, a vizsgálat során elkerülhető a közvetlen kontaktus, az ajánlott 1,5 méteres távolság probléma nélkül fenntartható.
A látásvizsgálatot egy tablet segítségével, távolról vezetjük végig. A computeres mérés teljesen automata. A korrekció megállapításához nincs szükség próbakeretre, a különböző próbalencsék cserélgetése is tablettel történik.
 
A hagyományos próbakeret helyett, automata phoropterrel kényelmesebb, korszerűbb formában történik a látásvizsgálat.
A phoropteres vizsgálat előnyei:
 
 • nem kell a lencséket rakosgatni
 •  nem csúszik le
 • nem nyomja az orrot, füleket
 • nem párásodik be
 • iPaddel irányított a látásvizsgálat
 • a készülék távolabbról is szabályozható , így betartható a személyek közötti biztonságos távolság ( covid vírus )
Polateszt Vizsgálat:
 
A mai modern világban az emberek szemének olyan mértékű terheléssel kell megbírkóznia (pl. napi több óra monitornézés), ami nem mindenki számára megy problémamentesen. A szemizmok aszimmetriája, fáradékonysága egyre fokozódó panaszokhoz vezet, folyamatosan terhelve a vegetatív idegrendszert, így az illető nem tud regenerálódni, pihenni.

Önnek javasolt a polateszt vizsgálat elvégzése, ha még sosem volt szemészeti vizsgálaton, vagy az alábbi panaszok közül néhány jelentkezett/jelentkezik Önnél. Az alább felsorolt panaszok nem egyformán és nem mind jelentkeznek és jellemzőjük, hogy régebb óta fennállnak, visszatérnek, jellemzően nem múlnak el maguktól, stressz, alvászavar, fogyókúra, altatásos műtét, időjárási front ront az addigi állapoton:

 • fejfájás, migrén (ami sokszor gyógyszerre sem múlik, de az alvás segít)

 • fárasztó monitornézés

 • vörösödő, égő szem, amit nem gyulladás okoz (nincs váladék)

 • gyakori könnyezés

 • szemgolyó, szemgolyó mögötti terület, homlok, halánték, orrgyök területének fájdalma

 • időnként, főleg sötétben elhomályosuló látás

 • koncentrációs zavarok

 • olvasási, írási, számolási zavarok (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia)

 • ha fáradt, szét úszik a kép, egyik szemmel homályosan lát, majd egy idő után egy darabig megint jó

 • bizonytalan térérzékelés, távolságbecslés

 • esti, éjszakai bizonytalan látás (eső még jobban ront)

 • időszakos látótér beszűkülés (mintha víz alatti tárgyat nézne)

 • tériszony, bizonytalan térérzés

 • magatartászavarok (koncentrációs problémák, tanulási nehézségek)

A polateszt egy speciális, a szemizmok egyensúlyának és a rejtett kancsalság megállapításának látásvizsgálati módszere, melyet Németországban fejlesztettek ki a 70-es években és azóta népszerűsége folyamatosan növekszik.

A polateszt vizsgálat alapja a szemüvegvizsgálat, majd ezt követően a próbakeretre egy speciális polarizált előtét kerül, amelyen keresztül a vizsgált személy 5 m-ről további polarizált ábrákat néz egyszerre két szemmel.

Glaucoma Szűrés:

Optikánkban lehetőség nyílik glaucoma szűrésére is, mely teljesen fájdalommentes.
 
A legkorszerűbb automata Non-contact /érintés nélküli/ Tonometer, sűrített levegőt alkalmazva méri meg a szem nyomását a másodperc töredéke alatt.
40 éves kor felett mindenkinek ajánlott szűrővizsgálaton részt venni, a betegség mielőbbi felismerése végett!
Réslámpás vizsgálat:
 
A szemvizsgálatok között az egyik legkorszerűbb a biomikroszkópos vizsgálat, mely tulajdonképpen a szem elülső részének, különböző nagyításokon történő vizsgálata, az úgynevezett réslámpa segítségével.
Célja a szem alaposabb megítélése, illetve mélyebb rétegeinek feltérképezése.
 
A vizsgálat néhány másodpercet vesz igénybe, és a szem érintése nélkül történik.
Kontaktlencse Alkalmassági Vizsgálat:

Kontaktlencse alkalmassági vizsgálat során megállapítjuk, nincs-e valamilyen elváltozás a szemeiden, mely akadálya lehet a kontaktlencse használatnak.

Többet kapsz az általánosan elterjedt vizsgálatoknál, hiszen látásod a legprecízebb műszerekkel és technikákkal korrigáljuk.

Nem kell attól tartanod, hogy bizonytalan válaszaid miatt nem lesz jó a kontaktlencséd. Itt nem a hagyományos tábla olvasásról van szó. Olyan tesztekkel ellenőrizzük le a látásod, ami biztos eredményt ad.

Meg kell állapítani a kontaktlencse bázisgörbületét és a szükséges dioptriát, amely nem minden esetben azonos a szemüveg dioptriájával. A görbület pedig a vizsgálat során végzett mérésekkel és lencse próbával határozható meg.

Látásod vizsgálata során kitérünk minden olyan tényezőre, ami fontos ahhoz, hogy megtapasztald életed első igazán biztonságos és jó kontaktlencséjét.

Az esetek 90%-ban már az első alkalommal megtapasztalhatod a kontaktlencse viselés nyújtotta szabadság érzetét.

A kontaktlencse illeszkedésének és megfelelő látásod ellenőrzése után mindent megtanítunk neked, amit a kontaktlencse viselés során tudnod kell.

Az első kontaktlencse vizsgálat kb. 30-40 percet vesz igénybe és nem jár semmilyen kellemetlenséggel.

 
Gyermekek szemészeti szűrővizsgálata PlusOptix készülékkel:

Szemészeti rendelőnk rendelkezik PLUSOPTIX készülékkel. Gyors autorefraktometer, melynek mérési elve az infravörös skiaszkópián alapszik. Alkalmas csecsemők szűrésére is, akár már 6 hónapos kortól. 1 méteres munkatávolságon működik, alapvetően binokuláris méréssel, melynek során meghatározza a pupillaátmérőt és a szem optikai tengelyének irányát. Mikro strabismus mérésére alkalmas.
Tökéletes megoldás amblyopia szűrésére
1. Binokuláris mérési metódus
2. Non-invasive mérési metódus.
3. Nem kell pupillatágítót alkalmazni.
4. 1 méteres mérési távolság.
5. A gyermek a szülő közelében (ölében ülve) maradhat.
6. Rendkívül gyors mérés
A készülék alkalmas a fénytörési hibák (rövidlátás , távollátás , asztigmia) kimutatására ill. a kancsalság és a következményes tompalátás korai felismerésére. A fénytörési hibák manifeszt (nyilvánvaló) részét képes csak kimutatni.
A vizsgálatot gyermekszemészeti ismeretekkel rendelkező szakorvosaink végzik. Amennyiben a vizsgáló orvos úgy ítéli meg, hogy eltérés van a két szemnél , akkor további vizsgálatok szükségesek. A teljes körű szemészeti vizsgálat nem nélkülözhető. A vizsgálat fontos részét képezi a családi kórtörténet. Az olyan családokban ahol kancsalság, tompalátás, jelentős dioptriahiba fordul elő, ragaszkodni kell a szembogártágításban elvégzett skiaszkópiához, dioptria meghatározáshoz.

Céges szemvizsgálat kitelepüléssel is

A mai digitális világban egyre többen kényszerülnek munkavégzésük során számítógép elé, ami sok panasszal járhat. Ennek összefoglaló neve  a számítógép előtti munkavégzés okozta szindróma (= computer vision syndrome). Ezért már rendelet is védi a munkavállalók érdekeit. Az 50/1999. (XI. 3.) a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló EüM rendelet kiterjed „minden olyan, az Mvt. 87§-ának 9. pontja szerinti szervezett munkavégzés keretében foglalkoztatott munkavállalóra, aki napi munkaidejéből legalább 4 órán keresztül rendszeresen képernyős eszközt használ.” A rendelet értelmében a munkáltató köteles az éleslátást biztosító munkaszemüveg költségeit téríteni a dolgozó számára, ami elszámolható költségként.

Vállaljuk cégek látásszűrését és kedvezmények biztosítását. További kedvezményekre van lehetőség szerződéskötés esetén.

Igény esetén ki tudunk települni a cég székhelyére és helyben végezzük el a vizsgálatokat, valamint a munkavállalók keretet is tudnak választani széles kínálatunkból, melyekre további egyedi kedvezményt tudunk biztosítani.