PLUSOPTIX

CSECSEMŐK ÉS KISGYERMEKEK SZŰRŐVIZSGÁLATA PLUSOPTIX KÉSZÜLÉKKEL

2

Szemészeti rendelőnk rendelkezik PLUSOPTIX készülékkel. Gyors autorefraktometer, melynek mérési elve az infravörös skiaszkópián alapszik. Alkalmas csecsemők szűrésére is, akár már 6 hónapos kortól. 1 méteres munkatávolságon működik, alapvetően binokuláris méréssel, melynek során meghatározza a pupillaátmérőt és a szem optikai tengelyének irányát. Mikro strabismus mérésére alkalmas.
Tökéletes megoldás amblyopia szűrésére
1. Binokuláris mérési metódus
2. Non-invasive mérési metódus.
3. Nem kell pupillatágítót alkalmazni.
4. 1 méteres mérési távolság.
5. A gyermek a szülő közelében (ölében ülve) maradhat.
6. Rendkívül gyors mérés
A készülék alkalmas a fénytörési hibák (rövidlátás , távollátás , asztigmia) kimutatására ill. a kancsalság és a következményes tompalátás korai felismerésére. A fénytörési hibák manifeszt (nyilvánvaló) részét képes csak kimutatni.
A vizsgálatot gyermekszemészeti ismeretekkel rendelkező szakorvosaink végzik. Amennyiben a vizsgáló orvos úgy ítéli meg, hogy eltérés van a két szemnél , akkor további vizsgálatok szükségesek. A teljes körű szemészeti vizsgálat nem nélkülözhető. A vizsgálat fontos részét képezi a családi kórtörténet. Az olyan családokban ahol kancsalság, tompalátás, jelentős dioptriahiba fordul elő, ragaszkodni kell a szembogártágításban elvégzett skiaszkópiához, dioptria meghatározáshoz.

Névtelen-1