Szemüveglencsék:

A szemüveglencse kiválasztása nehéz feladat.
Ezért kollégáink naprakész tudása, a hazánkban kapható termékek teljes körű ismerete segíti Önt hogy az igényeinek legmegfelelőbb szemüveglencsét válassza.

Három nagy lencsegyártó cég szemüveglencséit forgalmazzuk:

Hoya, Essilor és Zeiss

hoya_lensesessilorzeiss

Kínálatunkban a magyar optikai piacon kapható legtöbb lencsét megtalálja az egyszerű üveg, illetve műanyag lencséktől a törhetetlen, polikarbonát alapanyagú és fényre sötétedő lencsékig.

A hagyományos egyfókuszú lencsék mellett, mellyel csak közelre illetve csak távolra használható szemüveg készíthető, megtalálhatók a különféle típusú bifokális (kétfókuszú) lencsék, melyek két különböző dioptriájú részből állnak. A két rész éles határoló vonallal van elválasztva egymástól, így egy szemüveggel megoldható az olvasás és a távolba látás is

Az utóbbi idők technológiai fejlődése révén az optikai piacon megjelentek a
multifokális vagy más néven progresszív szemüveglencsék, melyeknek köszönhetően minden távolságra egyforma éleslátást biztosító szemüvegek készíthetők.
A multifokális lencse felső részén helyezkedik el a távoli, alsó részén az olvasó dioptria, a két rész között pedig folyamatos az átmenet.

Ma már a multifokális lencséknek is számtalan típusa létezik, üzleteinkben pontos felvilágosítást adunk az egyes lencsék előnyeiről, hátrányairól és segítünk kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb típust.

SZEMÜVEGLENCSÉK TÍPUSAI ALAPANYAG SZERINT :
Anyaguk szerint két nagy csoportra oszthatók a lencsék : üvegre és műanyagra.

Mindkét lencse fajtának vannak előnyei és hátrányai.

Üveglencse:
Kedveltté azon tulajdonsága teszi, hogy nehezen karcolódik össze a lencse. Egyre kevesebben választják már, hiszen egy erősebb dioptria esetén már jelentős súlya van. Hátránya közé sorolható az is, hogy eltörhet, ezért bizonyos körülmények között veszélyes is lehet.

Műanyaglencse:
Egyre többen készíttetnek műanyaglencsét elsősorban a kis súlya miatt. Össze ugyan nem törik a lencse, de puhább anyag, mint az üveg, így a felülete karcolódhat. Ezért felületkeményítéssel ajánljuk!

A dioptria tekintetében további választás előtt állunk, hiszen egy közepes vagy erős dioptria esetén el kell gondolkodnunk a lencse vastagságán is, az elkészítendő szemüveg súlya és esztétikuma miatt. Természetesen minél nagyobb az adott dioptria annál vékonyabb lencsét célszerű választani. A mai gyártási technikáknak köszönhetően már a vékonyított szemüveg lencsék is szóba jöhetnek, egészen magas adatok esetén is esztétikus, vékony szemüveget lehet készíteni.

Törés- és ütésálló lencsék aktív gyerekeknek:
A gyerekek rendkívül aktív életet élnek, ezért fontos, hogy gondoskodjunk szemük megfelelő védelméről, a nap minden percében.
Az aktív gyerekeknek megbízható, törés- és ütésálló szemüvegre van szükségük.
Az ultra vékony Trivex alapanyagból készülő PNX szemüveglencsék rendkívül erősek, törés- és ütésállóak és gyakorlatilag törhetetlenek.

kids

SZEMÜVEGLENCSÉK FELHASZNÁLÁS ALAPJÁN:
Egyfókuszú lencsék
Az egyfókuszú lencse a legegyszerűbb típus, ami egy bizonyos dioptriával készül. Minél nagyobb a lencse dioptriája, annál erősebbnek nevezzük. Az egyfókuszú lencsékkel vagy csak távolra, vagy csak közelre használható szemüveg készíthető.

Bifokális lencsék
Az ilyen lencséket úgybifokális képzelhetjük  el, mintha két eltérő dioptriájú lencséből lennének összeállítva. A kétféle lencsedioptria célja, hogy egy szemüveggel távolra és közelre (olvasáshoz)is jól lássunk. A lencse felsõ részén alakítják ki a távolra nézéshez megfelelő dioptriát, alsó részén pedig az olvasáshoz szükséges dioptriát. A két lencserészt jól megfigyelhetjük, mert a szemüveglencsén belül, az alsó részen éles körvonallal határolt eltérő dioptriájú rész látható. Ez a látható választóvonal a használat során kényelmetlen lehet és viselője életkoráról is árulkodik.

Progresszív – multifokális szemüveg lencsék
A progresszív lencsék amultifokális1 legkorszerűbb és legbonyolultabb típusú lencsék.
Az ilyen lencséket úgy képzelhetjük el, mintha több eltérő dioptriájú lencséből lennének összeállítva. A többfajta lencsedioptria célja, hogy egy szemüveggel távolra és közelre, sőt a köztes távolságokra is jól lássunk.
Több fókuszú lencse = multifokális lencse.multifokális A lencse felső részén alakítják ki a távolra nézéshez megfelelő dioptriát, alsó részén pedig az olvasáshoz szükséges dioptriát. A távoli és közeli dioptria között folyamatosan (progresszíven) változik a dioptria értéke. Léteznek általános használatra alkalmas lencsék is, melyeket a hétköznapi tevékenységhez fejlesztettek ki. A legújabb fejlesztések lehetővé teszik a legtökéletesebb látóélességet minden távolságra. A szemüveget az első pillanattól kezdve személyre szabottan tervezik a felhasználó igényeinek és életvitelének megfelelően.

A PROGRESSZÍV LENCSÉK MEGSZOKÁSA,
EGY-KÉT NAPTÓL, AKÁR TÖBB HÉTIG IS TERJEDHET.

Munkaszemüveg:
Napjainkban sokan végeznek számítógép előtti munkát. Ez a tevékenység fárasztja és ronthatja látásunk élességét ezért mindenkinek javasoljuk a monitorszűrő réteggel ellátott szemüveglencse viselését.
A beltéri szemüveglencséket a legújabb ergonómiai megoldásoknak megfelelően tervezték irodai munkához, illetve egyéb beltéri munkavégzéshez. Ezen kívül minden olyan (professzionális) tevékenységhez is illenek, amely éles látást igényel közeli és különböző közbenső távolságokra egyaránt.
A beltéri lencsék extra támogatást nyújtanak Önnek, és kényelmes, nyugodt látást biztosítanak

A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági feltételeiről szóló jogszabályok:
– 50/1999 (XI.3.) EÜM rendelet
– 3/2002 (VII.30.) ESZCSM rendeletmunkaszemüvegFELÜLETKEZELÉSEK:

Antireflex bevonat:
A csillogó szemüveglencse, melyen a fény tükröződik, nem csak esztétikai hátrány ami nehezíti a szemkontaktust, hanem fárasztja a szemet, nehezíti a számítógépes munkát illetve a vezetést. A tükröződésmentesítő (antireflex) réteggel ellátott lencse fényáteresztő képessége nagyobb, tisztább, komfortosabb, élesebb látást biztosít viselőjének.

Karcvédő bevonat:
Felületkeményítéssel többszörösére növelhető a műanyag lencse karcolás elleni védelme, így jelentősen növelhető a lencse élettartalma. A káros UV sugárzás kiszűrésére minden szemüveghez speciális színtelen UV-szűrő réteget javaslunk.

Színezés:
Elterjedt a lencsék színezése, elsősorban esztétikai okokból. A lencséket színezhetik praktikus okokból, vagy azért, hogy divatosak legyenek.
Nagyon szép lehet például a keret színéhez hasonló halvány szín a lencsén. Az enyhe árnyalatú színezés belsõ térben nem zavaró, de erős napsütésben kényelmesebbé teszi a szemüvegviselést.

BlueControl

A BlueControl egy olyan forradalmi felületkezelés, amely semlegesíti a digitális eszközök képernyője által kibocsátott kék fényt, és így megelőzi a szem megerőltetését és a szemfáradtság kialakulását.

blue

Különleges lencsék

Polarizált lencsék
Polarizált alapanyagból készülő lencséknek két előnyös tulajdonsága van: Kiválóan alkalmasak napszemüvegnek, valamint semlegesítik a vizes úttestről, vízfelszínről és hóról visszaverődő csillogást. Az utóbbi, vagyis a ragyogás megszüntetésével a látás kontrasztosabb, így Ön nyugodtan élvezheti a vezetést, a  vízparti napsütést, és akár még a halakat is láthatja a víz alatt.

Fényre sötétedő lencsék
Fényre sötétedő lencsék esetén a szín intenzitása a napsütés erősségétől függően erősebb, vagy gyengébb. Ebben az értelemben mondhatjuk a fényre sötétedő lencsékre, hogy intelligensek, hiszen folyamatosan hordhatóak a nap folyamán anélkül, hogy cserélgetni kellene a napszemüveget a korrekciós szemüveggel. A fényre sötétedő lencsék kizárólag szabadtérben változtatják színárnyalatukat, zárt térben vagy mesterséges fényviszonyok között fehérek maradnak.

transitions